Vegan recipes / recette vegan

29. mars, 2020

Ingredients :

          - 2 tablespoons olive oil

for the salad

              - 1 red onion finely chopped

           - 2-3 cups ripe tomatoes chopped

           - 1 cup crumbled feta cheese

           - 1 cup fresh basil chopped

           - 2 tablespoons olive oil

           - juice of 1 lemon

           - salt & pepper to taste

Steps :

  • Cook the corn in a pot of boiling water for 10 minutes.
  • Drain then brush with olive oil and grill in a hot griddle pan (or over hot coals).
  • Remove and allow to cool for 10 minutes then slice the kernels off the cobs.
  • Combine the grilled corn kernels with the remaining salad ingredients.
  • Dress with olive oil, lemon juice, salt and pepper and mix to combine.
29. mars, 2020

 

INGREDIENTS 

  • 2 potatoes (400g)
  •  
    1 carrot (150g)
  •  
    2 zucchinis (360g) grated
  •  
    125g can corn kernels, drained
  •  
    1 onion, chopped
  •  
    1/2 cup (75g) self-raising flour
  •  
    1/2 teaspoon salt
  •  
    1/4 cup chopped continental parsley
  •  
    3 eggs, separated
  •  
    2 tablespoons olive oil

Step 1 : Peel potatoes and carrot. Grate into a bowl. Add zucchini, corn, onion, flour, salt, parsley and egg yolks into a bowl. Stir to combine.

 

Step 2 : Place egg whites into a bowl and beat until stiff peaks form. Fold through vegetable mixture.

 

Step 3 : 
Heat a large pan over medium heat. Add a little oil. Add 1/3 cup of the mixture and cook for 5 minutes. Cook 4 at a time. Turn and cook for a further 5-8 minutes. Repeat.

Bon Appétit 😉

21. juin, 2019
Ingredients :
A small box of lentils (about 265 g drained) 1 onion 2 carrots 1 C. cornflour (12 g) About 5 c. flour (60 g) Salt and pepper


Peel onion and carrots.
Cut into pieces and pass them to the blender.
Add your well-drained lentils.
Salt and pepper.
Mix everything so that the lentils are thinly sliced ​​(but not completely boiled).
Pour into a small bowl.
Add a tablespoon of cornstarch and mix.
Then add the flour until you get a puree-like consistency (add if it seems too liquid).
Form patties.
Fry in some oil.
That's it!

19. mai, 2019
INGREDIENTS

.300 g dark chocolate

.275 g flour

.50 cl of coconut milk

.80 g of brown sugar

.100 g of applesauce

.75 ml of coconut oil

.30 g grated coconut

.1 teaspoon baking powder

.1 teaspoon vanilla powder

  • (1 teaspoon equals 5gr)

 
PREPARATION
STEP 1 Pour coconut milk, vanilla powder and grated coconut into a saucepan.
Heat over medium heat until smooth.

 2ND STEP
Crush the dark chocolate into pieces and pour it into a salad bowl. Add the hot coconut milk mixture. Mix a few minutes so that the chocolate melts and the preparation becomes smooth and homogeneous.

STEP 3
Add the applesauce, then the coconut oil and finally the brown sugar. Mix well. Finish by adding the sifted flour and yeast. Mix until smooth and homogeneous. Pour the dough into a lightly oiled cake pan.

STEP 4
Bake for about 35 minutes (oven preheated to 180 ° C). Check the baking of the cake with a knife blade: it must come out clean and dry. Cool the cake before unmolding and eating. 😀



 
19. mai, 2019

INGRÉDIENTS

 

  • 300 g de chocolat noir
  • 275 g de farine
  • 50 cl de lait de coco
  • 80 g de sucre roux
  • 100 g de compote de pommes
  • 75 ml d’huile de coco
  • 30 g de noix de coco râpée
  • 1 cuillère à café de levure chimique
  • 1 cuillère à café de vanille en poudre

(1 cuillère à café est égal à 5gr)

 

PRÉPARATION

ÉTAPE 1 Versez le lait de coco, la vanille en poudre et la noix de coco râpée dans une casserole. Faites chauffer à feu moyen jusqu’à obtention d’un mélange homogène.

ÉTAPE 2 Concassez le chocolat noir en morceaux et versez-le dans un saladier. Ajoutez la préparation chaude à base de lait de coco. Mélangez quelques minutes afin que le chocolat fonde et que la préparation devienne lisse et homogène.

 

ÉTAPE 3 Ajoutez la compote de pommes, puis l’huile de coco et enfin le sucre roux. Mélangez bien. Terminez en ajoutant la farine et la levure tamisées. Mélangez jusqu’à obtention d’une pâte lisse et homogène. Versez la pâte dans un moule à gâteau légèrement huilé.

ÉTAPE 4 Enfournez pendant environ 35 minutes (four préchauffé à 180°C). Vérifiez la cuisson du gâteau à l’aide d’une lame de couteau : elle doit ressortir propre et sèche. Faites refroidir le gâteau avant de le démouler et de le déguster.