Vegan recipes / recette vegan

21. juin, 2019
Ingredients :
A small box of lentils (about 265 g drained) 1 onion 2 carrots 1 C. cornflour (12 g) About 5 c. flour (60 g) Salt and pepper


Peel onion and carrots.
Cut into pieces and pass them to the blender.
Add your well-drained lentils.
Salt and pepper.
Mix everything so that the lentils are thinly sliced ​​(but not completely boiled).
Pour into a small bowl.
Add a tablespoon of cornstarch and mix.
Then add the flour until you get a puree-like consistency (add if it seems too liquid).
Form patties.
Fry in some oil.
That's it!

19. mai, 2019
INGREDIENTS

.300 g dark chocolate

.275 g flour

.50 cl of coconut milk

.80 g of brown sugar

.100 g of applesauce

.75 ml of coconut oil

.30 g grated coconut

.1 teaspoon baking powder

.1 teaspoon vanilla powder

  • (1 teaspoon equals 5gr)

 
PREPARATION
STEP 1 Pour coconut milk, vanilla powder and grated coconut into a saucepan.
Heat over medium heat until smooth.

 2ND STEP
Crush the dark chocolate into pieces and pour it into a salad bowl. Add the hot coconut milk mixture. Mix a few minutes so that the chocolate melts and the preparation becomes smooth and homogeneous.

STEP 3
Add the applesauce, then the coconut oil and finally the brown sugar. Mix well. Finish by adding the sifted flour and yeast. Mix until smooth and homogeneous. Pour the dough into a lightly oiled cake pan.

STEP 4
Bake for about 35 minutes (oven preheated to 180 ° C). Check the baking of the cake with a knife blade: it must come out clean and dry. Cool the cake before unmolding and eating. Grand sourire



 
19. mai, 2019

INGRÉDIENTS

 

  • 300 g de chocolat noir
  • 275 g de farine
  • 50 cl de lait de coco
  • 80 g de sucre roux
  • 100 g de compote de pommes
  • 75 ml d’huile de coco
  • 30 g de noix de coco râpée
  • 1 cuillère à café de levure chimique
  • 1 cuillère à café de vanille en poudre

(1 cuillère à café est égal à 5gr)

 

PRÉPARATION

ÉTAPE 1 Versez le lait de coco, la vanille en poudre et la noix de coco râpée dans une casserole. Faites chauffer à feu moyen jusqu’à obtention d’un mélange homogène.

ÉTAPE 2 Concassez le chocolat noir en morceaux et versez-le dans un saladier. Ajoutez la préparation chaude à base de lait de coco. Mélangez quelques minutes afin que le chocolat fonde et que la préparation devienne lisse et homogène.

 

ÉTAPE 3 Ajoutez la compote de pommes, puis l’huile de coco et enfin le sucre roux. Mélangez bien. Terminez en ajoutant la farine et la levure tamisées. Mélangez jusqu’à obtention d’une pâte lisse et homogène. Versez la pâte dans un moule à gâteau légèrement huilé.

ÉTAPE 4 Enfournez pendant environ 35 minutes (four préchauffé à 180°C). Vérifiez la cuisson du gâteau à l’aide d’une lame de couteau : elle doit ressortir propre et sèche. Faites refroidir le gâteau avant de le démouler et de le déguster.

18. mai, 2019


INGRÉDIENTS

  • 1 oignon
  • 1 carotte
  • 100 g de maïs en conserve
  • Huile d'olive
  • 250 g de haricots rouges en conserve
  • 1 boîte de tomates pelées dans du jus (400 g)
  • Épices: mélange de piment doux et de curry ou de chili (facultatif)
  • Sel

 

Épluchez et coupez l'oignon et la carotte en petits morceaux.

Faire sauter à l'huile dans la poêle 15-20 minutes.  

À feu doux, ajoutez du sel, des épices, du maïs et des haricots.

Laissez-les tremper pendant 2-3 minutes.

Ajoutez les tomates en les écrasant, puis laisser mijoter au moins 10 minutes en remuant de temps en temps.

Vous pouvez ajouter des protéines de soja texturées (disponibles dans les magasins bio) à  la sauce pour plus de variété!

Le riz est un accompagnement idéal pour ce piment.

18. mai, 2019

INGREDIENTS

  • 1 onion
  • 1 carrot
  • 100 g canned corn
  • Olive oil
  • 250 g canned red beans
  • 1 can of tomatoes peeled in juice (400 g)
  • Spices: sweet pepper and curry powder or chili mixture (optional)
  • Salt
Peel and cut the onion and carrot into small pieces. 
Sauté in oil in the pan 15-20 minutes. Always ignite, add salt, spices, corn and beans.
Let them soak for 2-3 minutes. Add the tomatoes by crushing them,
then simmer a minimum of 10 minutes while stirring occasionally.
You can add textured soy protein (available in organic stores) to the sauce for more variety! Rice is an ideal accompaniment for this chili.